Ekonomi

Biga peynir tatlısı coğrafi işaret tescili aldı

Biga peynir tatlısı için “Tescilli Coğrafi İşaret – Coğrafi İşaret” başvurusu kabul edildi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası İcra Kurulu Başkanı Şadan Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Biga peynir tatlısının coğrafi işaret tescilinden memnun olduklarını söyledi.

İlçenin en değerli gastronomik ve ekonomik maliyetlerinden biri olan peynir tatlısının markalaşması ve korunması için bu tatlının menşe işaretinin tescilinin büyük önem taşıdığını belirten Doğan, şöyle konuştu:

“Coğrafi işaretlerin tescil edilmesi bu lezzetin sonsuza kadar korunmasını sağlayacak ve Biga peynir tatlısının ulusal ve uluslararası pazarlarda yaygınlaşması ile üreticilerimizin elde edeceği karı da artıracaktır. Şirketimiz tarafından yürütülen tüm bu çalışmalar ile amacımız, odası Biga’mızın fiyatlarını korumak, tanıtmak ve markalaştırmaktır.Coğrafi işaretler”Eserin korunmasının yanı sıra esere dinamik pazarlama gücü katıyor, tarımsal çeşitliliği artırıyor, kırsal kalkınmaya katkı sağlıyor. Böylece klasik eserler bir sonraki nesillere aslına uygun olarak teslim edilir. Eserlerin niteliklerini kaybetmeden sürdürülebilirliği de sağlanıyor.”

Ürünlerin taklitlere karşı korunması ve haksız rekabete maruz kalmaması açısından coğrafi işaretin büyük önem taşıdığına işaret eden Doğan, “Coğrafi işaret yazısı taşıyan eserler üreten işletmeler bu işareti eserlerinin ambalajlarında kullandıklarında, tüketici için de güven ve kaliteden bahsediyorlar.Bu faydalar göz önünde bulundurularak hem ülkemizde hem de ilimizde yerel değerlerin korunması adına yapılan çalışmaların tescillenmesi çabalarına özel önem verilmelidir.

Önümüzdeki dönemde de coğrafi işaret tescilinin avantajlarından faydalanmak ve marka değerimizi geliştirmek için üreticilerimizle iş birliğimizi artıracağız” dedi. diyen Şadan Doğan, şöyle devam etti:

“Biga’nın tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlayacak olan tescil ilçemizi ve üyelerimizi tebrik ederim. Coğrafi işaret başvuru sürecinde emeği geçen ÇOMÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. uygulamanın her aşamasında bize destek olan paydaşlarımız.”

Biga peynir tatlısı ile Çanakkale’de coğrafi işaretli ürün sayısının 11’e çıktığını hatırlatan Şadan Doğan, Biga pirinci ve Biga Işıkeli nohut kahvesi gibi ürünler için başvuru süreçlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

silvan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu