İftar menüleri 2023: 23. gün iftar menüsü
Ramazan ayının son haftasına girmiş bulunuyoruz. Birbirinden farklı iftar menüleri ile sofralarınıza fikir vermek için 23 gündür buluşuyoruz.
Ramazan ayının son haftasının ilk gününde bugün sofralarımızda Antep rüzgarları esecek. Dışarıda içildiğinde çok beğenilen ama evde denemeye cesaret edemediğimiz bir çorba ile başlayacağız. Çorba aslında ana yemekten bir rol oynayacak ama klasik bir tencere yemeği ve çorbaya en çok yakışan garnitür ile devam edeceğiz. Son olarak yine dışarıda yemek yerken ayılıp bayıldığımız ama evde cesaret edemediğimiz bir tatlıyla iftar menümüzü sonlandıracağız.
Hazırsanız başlayalım. İşte Ramazan ayının yirmi üçüncü günü iftar menüsü…
23. GÜN İFTAR MENÜSÜ
- beyran çorbası,
- nohut yemeği,
- bulgur pilavı,
- katmer tatlısı
BEYRAN ÇORBASI
Gaziantep’in en sevilen yöresel yemeklerinden biri olan Beyran çorbası ile başlıyoruz. Çorba demek biraz haksızlık olur ama… Korkmayın yapımı biraz zaman alıyor, lezzetiyle sofradaki herkesi kendine hayran bırakacak.
Şifa olsun: beyran çorbası tarifi
nohut yemeği
Beyran çorbasına et yemeği eşlik etmiyordu, çok ağırdı. Bu yüzden nohut yemeği ile devam etmeye karar verdik. Nohut yemeği hem besleyici hem de doyurucu ama her zaman sofralarımızın baş tacı olmaya devam edecek.
Beğenmeme durumu yok: nohut tarifi
BULGUR PİRİNÇ
Beyran çorbası denilince en güzel yanı tabii ki bulgur pilavı! Onun oburluğunu düşünmek asla olamazdı. Sade bulgur pilavından farklı olarak soğan ve sebze aromalı bu bulgur pilavı iftar menünüze çok yakışacak.
Beyran’ın destekçisi: bulgur pilavı tarifi
KATMER TATLISI
Antep mutfağından ilham alarak hazırladığımız iftar menümüzün son noktası elbette yine Antep esintileri olmalıydı. Bu tanımla kebapçılarda severek yediğimiz ama evde yapmaya cesaret edemediğimiz katmer tatlısını mutlaka denemelisiniz.
Çayı demle, tatlı on dakikada hazır: katmer tatlısı tarifi
Afiyet olsun!